torsdag 17. mars 2016

Palau!

Etter at vi hadde pakket ut på hotellet dro vi for å spise. På resturanten møtte vi en mann som var vokst opp i øystaten Palau, og han fortalte oss mye om Palau. Hovedstaden er Ngerulmud, og det offesielle språket er Engelsk og Palauisk. De har demokrati, og bruker amerikansk dollar. De fleste på Palau er kristne, men det er også noen som er katolikker og protestaneter.  Det er et tropisk klima året rund i Palau, og gjennomsnittstemperaturen er på 27 grader, men det kan regne når som helst. Palau er på størrelse med Oslo. Noen vanlige retter i Palau er taro, fruit bat suppe, stekt fisk, tinola, pichi og halo. Jeg spiste tinola og pichi, og Karsten spiste fruit bat suppe. Når vi hadde spist opp dro vi til hotellet og var der resten av dagen.

Protestanter
● Herrens vilje står skrevet i Bibelen.
● Bare tro kan frelse menneskers sjel.
● Kirken er jordisk og hører til under staten.
Katolikker
● Kirken er Guds stemme på jorden.
● Prester kan tilgi syndige handlinger.
● Paven er Herrens stedfortreder og de
kristnes øverste leder på jorden.




REISEN TIL PALAU!!!!

Vi spratt opp av sengen på en søndag morgen, vi skulle til Palau! Vi tok først et fly fra Beijing til Darwin i Australia, det tok hele 16 timer. Så tok vi et fly fra Darwin til Palau med to stopp på veien, til sammen tok reisen 47 timer og 25 minnuter. Når vi landet i Palau hadde vi hele dagen foran oss, vi skjekket inn på hottelet. Vi skulle bo på Palau roayl resort hottelet ligger på Koror i Malakal island.

Tur til den kinesiske mur!

Hei!
I dag tidlig tok vi taxi i en og en halv time til den kinesiske mur. Det var 16 grader ute, og ingen vind, så det var en veldig fin dag til å være yte på. Så møtte vi guiden vår som skulle fortelle oss om muren. Guiden fortalte at muren er 8851 km lang, og er bygget av stein , murstein, jord , tre og andre materialer. Muren ble oprinnelig bygget for å beskytte Kina mot angrep fra nomadiske befolkningsgrupper i nord, men er nå blitt en kjempestor turistattraksjon. Etterpå dro vi til en resturant for å spise lunsj, mens vi ventet på maten vår så leste vi litt i avisen, der sto det om at flere hundre barn blir kidnappet og solgt hver uke i Kina, så kom maten vår. Etter vi hadde spist betalte vi med kinesiske yuan, 100 yuan er ca. 131 nok. Etter det dro vi til den forbudte by som var et keiserlig palass. Byen har fått navnet sitt på grunn av at i keisertiden kunne ikke vanlige folk komme inn, bare keiserfamilien og hoffet kunne komme inn. Så tok vi bussen til hotellet, og pakket tingene våre. Så nå er vi klare til å dra til Palau imorgen!

onsdag 16. mars 2016

Kina

Hei, vi landet i Beijing kl 20:00 Med en gang vi landet i Beijing dro vi til en resturant for turister hvor de fortalte oss om Kina. Typiske kinesiske retter er dumplings, Fritert and og vårruller osv. Petra bestillte vårruller mens jeg spiste dumplings. Vi lærte litt fakta om Kina, Kina er et land som ligger i Asia. Hovedstaden i Kina er Beijing, den kinesiske mur ligger også i Kina den ligger i den nordlige delen av kina. De tre mest kjente religonene i Kina er Konfucianismen, taoismen, buddhismen. Her er et bilde av det kinesiske flagget, og et bilde av hvor Kina ligger i verden. I kina så har de kommunistisk etpartisystem det vel si at de ikke har demokrati. Kina er verdens mest folkerike land, og er litt mindre enn tre ganger så stort som Norge. Etter vi hadde spist dro vi til hotellet vårt og la oss. Fordi dagen etter skulle vi til den kinesiske mur.

tirsdag 15. mars 2016

reisen til Kina

Karsten- Jeg våknet opp kl 2.00 jeg hentet petra som lå inne på rommet hennes jeg vekket henne og sa at vi måtte dra. Vi var ganske forsovet så vi måtte løpe ut av døren og ringte en taxi. Vi rakk flyet akkurat, når vi satt oss på flyet så var det bare og vente 10 timer før vi landet i Beijing.

Reiserute

Her er reiseruten vår!
Vi skal innom 5 steder, Kina, Palau, Madagaskar, Peru og noen stater i USA.
Imorgen drar vi med fly til Kina, Beijing.

mandag 14. mars 2016

Hei!

Hei, vi heter Karsten og Petra. Vi holder på med et skoleprosjekt hvor vi skal blogge om at vi skal reise til alle verdensdelene untatt Europa. Noen av landene vi tenkt å dra til er Brasil, Madagaskar, Kina, USA, Alaska, Singapore og Egypt.
Håper dere liker bloggen vår!